Jump to main content

Kallionlujitus

Tunnelit ja avoleikkaukset

CT-Pultit

CT–pultti on kallionlujitukseen suunniteltu yhdistelmäpultti, jossa mekaanisen paisuntakuoriankkurin avulla saadaan aikaan välitön lujitus ja sementtilaasti-injektoinnilla pysyvä, lopullinen lujitus. Pultteja on saatavana M20, M22 ja M33 koossa pinnoittamattomana, kuumasinkittynä sekä Combi Coat®-pinnoitettuna.

CT-pultin asennusohje

Combi Coat® - pinnoitus

Combi Coat® - pinnoitus on pinnoitusmenetelmä, jossa on yhdistetty kaksi teräksen pinnoitus- ja suojausmenetelmää: kuumasinkitys ja pulverimaalaus. Menetelmän avulla teräsrakenteelle saadaan erinomainen kulutuksenkesto ja pitkä käyttöikä myös vaikeissa, syövyttävissä olosuhteissa.

SINTEF:n myöntämän teknisen hyväksynnän numero 2303 mukaan Combi Coat® - pinnoitus on hyväksytty ympäristöluokkaan C5-I/M (EN ISO 12944-2:1999 mukaan).

Combi Coat® - esite

Harjateräspultit

Tuotevalikoimaamme kuuluvat harjateräspultit voidaan toimittaa pinnoittamattomana, kuumasinkittynä tai Combi Coat® -pinnoitettuna. Harjateräspultin pituudet ja kierteet (M16, M20, M24, M33) tulevat aina asiakkaan tilauksen mukaisesti.

Kallioverkot

Kallio- eli irtokiviverkkoa käytetään avoleikkauksissa estämään irtokivien putoilu. Verkkoa on saatavilla sinkittynä ja muovipinnoitettuna. Verkon kiinnittämiseen soveltuvat sinkityt tai Combi Coat® -pinnoitetut M16 harjateräspultit.

Esite: Kallioverkosta lisäturvaa

Pora-ankkurit

Pora-ankkureita käytetään heikkolaatuisen kallion lujittamisessa, kun porareiän avoinna pysyminen on epävarmaa. Pora-ankkuritangon lisäksi saatavilla ovat nastakruunut, liitosholkit, aluslevyt ja päätymutterit. Ankkuritangon paksuus määrää sen lujuusominaisuudet. Koska ankkuritanko on kauttaaltaan avoin, voidaan se injektoida kallioon jo porauksen aikana tai tarvittaessa jälkikäteen. Pora-ankkuritankoa ja oheistuotteita on saatavilla pintakäsittelemättömänä, sinkittynä sekä sinkki- ja epoksikäsiteltynä.

Pora-ankkuritangon päätymutteri, ankkuritanko sekä liitosholkki

Valmistajan esite löytyy TÄÄLTÄ

Porapulttien asennusohje

Tankoankkurit

Tuotevalikoimaamme kuuluvat tankoankkurit ovat kauttaaltaan kierteistettyä terästä. Jatkoholkkien avulla ankkurointipituus on säädettävissä portaattomasti. Tankoankkureita on saatavana kolmea eri myötölujuutta: 500 Mpa, 670 Mpa ja jopa 900 Mpa.

Split Set® - kitkapultit

Aito ja alkuperäinen Split Set® – kitkapultti on tilapäiseen lujitukseen suunniteltu kalliopultti. Pulttia voidaan käyttää joko pelkästään lujituspulttina tai sitä voidaan käyttää myös kaivosverkon kiinnitykseen. Split Set® –kitkapultit toimitetaan yleensä pinnoittamattomana mutta niitä on saatavissa myös kuumasinkittyinä.

Kaivosverkot

Kaivosverkko on hehkuttamattomasta langasta valmistettu harjateräsverkko, joka normaalia harjateräverkkoa pehmeämmän lankansa ansiosta myötäilee paremmin kalliopinnan muotoja. Verkot toimitetaan levyinä 50 kpl nipuissa.

Yhteyshenkilöt Pauli Kukkonen +358 50 368 1888